Pvc Vloeren Schoonmaken - Info en Tips thumbnail

Pvc Vloeren Schoonmaken - Info en Tips

Published Mar 28, 23
5 min read

Pvc Vloeren Schoonmaken

Pvc Vloeren Schoonmaken PVC vloeren zijn een uitstekende keuze voor huiseigenaren en bedrijven die op zoek zijn naar duurzame en mooie vloerbedekking. Het onderhouden van een PVC vloer is essentieel om de levensduur van de vloer te verlengen en de esthetische uitstraling te behouden. Een belangrijk aspect van het onderhoud is het regelmatig schoonmaken van de vloer. In dit artikel zullen we enkele belangrijke tips delen voor het schoonmaken van PVC vloeren, waarmee u uw vloeren er als nieuw uit kunt laten zien. Bent u op zoek naar een nieuwe PVC vloer, kijk dan even op de website van pvc vloeren Gelderland.

Pvc Vloeren Schoonmaken?

 
 1. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen Het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen is cruciaal om de levensduur van uw PVC vloeren te verlengen. Het is belangrijk om alleen reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor PVC vloeren. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of chemische producten, omdat deze de afwerking van de vloer kunnen beschadigen. Gebruik een mild reinigingsmiddel dat de vloer reinigt zonder deze te beschadigen.
 2. Vermijd overmatig gebruik van water PVC vloeren zijn gevoelig voor waterschade en kunnen beschadigd raken als er te veel water wordt gebruikt tijdens het schoonmaken. Gebruik een licht vochtige dweil om de vloer schoon te maken en vermijd het gebruik van een natte dweil. Als er te veel water op de vloer blijft staan, kan dit leiden tot schimmelvorming en permanente beschadiging van de vloer.
 3. Regelmatig stofzuigen en vegen Regelmatig stofzuigen en vegen van uw PVC vloeren is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Verwijder vuil en stof van de vloer voordat u begint met schoonmaken. Gebruik een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen en vermijd het gebruik van een stofzuiger met een borstel die de vloer kan beschadigen.
 4. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen Schurende reinigingsmiddelen, zoals schuurmiddelen en staalwol, kunnen de afwerking van uw PVC vloeren beschadigen. Vermijd het gebruik van deze reinigingsmiddelen en gebruik in plaats daarvan een zachte doek of spons om de vloer schoon te maken.
 5. Verwijder vlekken onmiddellijk Vlekken op uw PVC vloeren moeten onmiddellijk worden verwijderd om permanente beschadiging te voorkomen. Gebruik een zachte doek of spons om de vlek voorzichtig te verwijderen. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen om de vlek te verwijderen, omdat dit de afwerking van de vloer kan beschadigen.
 6. Bescherm uw vloer tegen krassen Krassen op uw PVC vloeren kunnen de esthetische uitstraling van uw vloer ernstig aantasten.
 

Waarom is het belangrijk om PVC vloeren schoon te maken?

Voordat we ons verdiepen in de schoonmaakmethoden, is het belangrijk om te begrijpen waarom het belangrijk is om PVC vloeren schoon te maken. Allereerst kan vuil en stof de afwerking van de vloer beschadigen en krassen veroorzaken. Ten tweede kan vuil op de vloer ervoor zorgen dat de vloer er dof en vlekkerig uitziet. Ten derde kan een vuile vloer bacteriën en allergenen bevatten, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Benodigde gereedschappen

Voordat je begint met het schoonmaken van PVC vloeren, moet je ervoor zorgen dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt. Hier zijn enkele benodigde gereedschappen:
 • Bezems of stofzuiger
 • Dweil of microvezeldoek
 • Emmer
 • Mild schoonmaakmiddel
 • Warm water
 • Zachte borstel

Stapsgewijze handleiding voor het schoonmaken van PVC vloeren

Volg deze eenvoudige stappen om je PVC vloeren te reinigen:

Stap 1: Verwijder los vuil

Begin met het verwijderen van los vuil van de vloer met behulp van een bezem of stofzuiger. Zorg ervoor dat je alle hoeken en spleten bereikt.

Stap 2: Maak een schoonmaakoplossing

Voeg een mild schoonmaakmiddel toe aan een emmer warm water. Meng de oplossing goed.

Stap 3: Dweilen

Dompel de dweil of microvezeldoek in de schoonmaakoplossing en wring het overtollige water uit. Dweil de vloer grondig en zorg ervoor dat je alle hoeken en spleten bereikt.

Stap 4: Spoelen

Spoel de dweil of microvezeldoek grondig uit en dweil de vloer opnieuw om alle resterende schoonmaakoplossing te verwijderen.

Stap 5: Drogen

Laat de vloer drogen. Je kunt de vloer drogen met een schone doek of wachten tot de vloer vanzelf droogt.

Stap 6: Onderhoud

Om je PVC vloer in goede staat te houden, moet je deze regelmatig stofzuigen of vegen om los vuil en stof te verwijderen. Gebruik geen schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de afwerking van de vloer beschadigen. Naast het regelmatig schoonmaken van je PVC vloer, zijn er nog enkele tips die je kunt gebruiken om de vloer in goede staat te houden:
 • Plaats matten bij de ingangen van je huis om vuil en stof op te vangen voordat het op de vloer terechtkomt.
 • Gebruik meubelpads om krassen en beschadigingen te voorkomen wanneer je meubels verplaatst.
 • Vermijd het gebruik van rubberen of plastic matten op de vloer, omdat deze materialen vlekken kunnen achterlaten.
 • Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die zijn aanbevolen voor PVC vloeren. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schuurmiddelen.
 • Reinig gemorste vloeistoffen onmiddellijk om vlekken en schade aan de afwerking te voorkomen.
 • Vermijd het gebruik van stoomreinigers, omdat deze te veel vocht kunnen achterlaten op de vloer, waardoor de afwerking kan worden beschadigd.
Door deze tips op te volgen en regelmatig je PVC vloeren schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat je vloer er als nieuw blijft uitzien en zijn duurzaamheid behoudt.

Veelgestelde vragen

 1. Kan ik PVC vloeren met een stoomreiniger schoonmaken?
  • Nee, het wordt niet aanbevolen om een stoomreiniger te gebruiken op PVC vloeren omdat deze te veel vocht achterlaten, wat kan leiden tot beschadiging van de afwerking.
 2. Kan ik agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken om mijn PVC vloeren te reinigen?
  • Nee, het wordt niet aanbevolen om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken op PVC vloeren, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen.
 3. Hoe vaak moet ik mijn PVC vloeren schoonmaken?
  • Het wordt aanbevolen om je PVC vloeren minstens één keer per week schoon te maken. Als de vloer veel wordt belopen, kun je deze vaker schoonmaken.
 4. Kan ik een dweil gebruiken om mijn PVC vloeren schoon te maken?
  • Ja, je kunt een dweil gebruiken om je PVC vloeren schoon te maken, maar zorg ervoor dat je de dweil goed uitwringt om te voorkomen dat er te veel water op de vloer achterblijft.
 5. Hoe kan ik mijn PVC vloeren beschermen tegen krassen?
  • Je kunt meubelpads gebruiken om krassen te voorkomen wanneer je meubels verplaatst, en je kunt matten bij de ingangen van je huis plaatsen om vuil en stof op te vangen voordat het op de vloer terechtkomt. Nog vragen contacteer ons dan vrijblijvend.

Latest Posts

Autohandelaar Theo Gasteren

Published Feb 13, 24
4 min read

Auto Poets

Published Feb 12, 24
4 min read